استحمام بعد از جراحی بینی
در اینجا به یکی از نکات و مراقبت های مهم پس از جراحی بینی، استحمام پس از جراحی بینی می باشد، تا جایی که امکان دارد شخص باید در ۷ روز اول پس از جراحی بینی از استحمام اجتناب نماید .علت این امر وجود گچ روی بینی است، نباید این اسپلینت خیس و یا شل شود، اما اگر نیاز است حتما به استحمام بپردازید نیاز است نکاتی را در زمان استحمام باید رعایت نمایید. نکات مهم حمام رفتن بعد از عمل بینی: شستن گردن به پایین هیچ اشکالی ندارد، اما اگر قصد شستن موهای سر را دارید باید بر روی یک صندلی نشسته، سپس سر را به سمت عقب خم نمایید و با کمک شخص دیگری به آرامی شستن موها را آغاز نمایید، باید مراقب باشید در زمان استحمام نباید گچ روی بینی خیس شود.
نحوه صحیح استحمام بعد از عمل جراحی بینی
چند روز بعد از عمل بینی باید حمام رفت؟ یکی از سوالاتی که اکثر متقاضیان جراحی بینی یا عمل رینوپلاستی خواهان دانستن آن هستند، مراقبت های بعد از جراحی بینی علی الخصوص استحمام و شستن صورت بعد از جراحی بینی است. جراح بینی حاذق در بیشتر جلسات مشاوره ی قبل از عمل از فرد می خواهد که روز قبل از جراحی استحمام کرده باشد، زیرا بعد از عمل رینوپلاستی باید تا زمانی که تامپون و اسپیلنت در بینی قرار دارد، هیچ گونه آب را به صورت وارد نکنند و تا جایی که ممکن است صورت را خشک و تمیز نگه دارند.
در بیشتر موارد چون جراحی دارای مقداری خونریزی است و این خون به موی سر نیز نفوذ پیدا می کند. فرد را بعد از عمل مقداری ناراحت و کلافه می نماید در نتیجه بیمار می تواند سر خود را خم کند و یکی از اعضای خانواده موی سر را به آرامی بدون ایجاد هیچ گونه فشار و ناراحتی در ناحیه بینی، شستشو نماید. جهت شستشوی بدن نیز بهتر است که از دوش های تلفنی استفاده کنید. بعد از آن باید خوب موی سر را خشک کند برای این منظور بهتر است که از سشوار استفاده نماید.
توصیه جراح بینی بر این است که تحت هیچ شرایطی گچ روی بینی خیس نشود زیرا با مرطوب شدن گچ بینی باعث از جا در آمدن آن می شود و نتیجه عمل بینی را معکوس می کند. برای شستن بینی در هفته ای اول بعد از جراحی بهتر است که از یک پنبه و یا دستمال کوچک جهت مرطوب کردن صورت استفاده شود. اگر زمان برداشتن گچ روی بینی فرا رسد، بیمار می تواند به حمام رود و خوب بینی را خیس کند تا در زمان برداشتن اسپیلنت آن راحت باشند و هیچ فشاری بر ناحیه بینی وارد نشود.
مهم ترین نکات حمام بعد از جراحی بینی
بعد از جراحی بینی، پوست و بافتهای اطراف بینی حساس و آسیبپذیر هستند. پزشکان معمولاً توصیه میکنند که بیماران حداقل به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت بعد از عمل از استحمام خودداری کنند. این کار به کاهش خطر عفونت و بهبود شرایط جراحی کمک میکند. پس از این مدت، بیماران میتوانند با احتیاط استحمام کنند، اما باید به برخی نکات توجه کنند.
اولاً، بهتر است از دوش آب ولرم استفاده کنید و از آب داغ خودداری کنید، زیرا آب داغ ممکن است باعث افزایش ورم و التهاب در ناحیه جراحی شود. همچنین، سعی کنید از شستشوی مستقیم بینی خودداری کرده و تنها صورت را به آرامی با یک پارچه نرم تمیز کنید. این اقدام به حفظ ناحیه جراحی کمک میکند و از وارد شدن فشار به بینی جلوگیری میکند.
ثانیاً، استفاده از شامپو و صابونهای ملایم توصیه میشود. مواد شیمیایی قوی ممکن است باعث تحریک پوست و تاخیر در روند بهبود شوند. در حین استحمام، از قرار دادن بینی در معرض بخار داغ خودداری کنید، زیرا بخار میتواند باعث احساس ناراحتی و تشدید تورم شود.
همچنین، پس از استحمام، دقت کنید که بینی را با دقت خشک کنید و از دستکاری یا فشار به ناحیه جراحی شده جداً خودداری کنید. اگر پزشک شما بخیههای قابل جذب را برای شما استفاده کرده باشد، نیازی به نگرانی دربارهی کشیدن بخیهها نیست. اما در صورت استفاده از بخیههای غیر قابل جذب، حتماً با پزشک خود در مورد زمان مناسب برای برداشتن آنها مشورت کنید.
مراقبت های بعد از عمل بینی
مراقبت های بعد از عمل جراحی بینی یکی از مهم ترین مواردی است که همه افرادی که این جراحی را انجام می دهند باید انجام دهند زیرا مراقبت های بعد از جراحی در بهبود شکل بینی و بهبودی بسیار مهم است. استحمام یکی از مهم ترین جنبه های مراقبت های بعدی بینی است که شرایطی است که باید به دقت دنبال شود. پس از جراحی بینی، آتل یا گچ بینی به بینی متصل می شود. این پانسمان باید یک هفته روی بینی بماند. اگر پانسمان خیس شود، ممکن است برداشته یا افتاده شود، که در نتیجه عمل تأثیر می گذارد. از طرف دیگر، خیساندن پوست زیر آتل باعث خارش و تحریک آزار دهنده می شود. به همین دلیل بهتر است در هفته اول نگذارید آتل خیس شود.
استفاده از گچ بینی پس از استحمام بلافاصله بسیار ضروری است یا اگر نمی توانید سریع این کار را انجام دهید به جراح خود بروید تا این کار را برای شما انجام دهد زیرا در صورت عدم رعایت این عمل بینی متورم می شود. توصیه می شود بیمار قبل از جراحی غسل کند و تا دو روز بعد از جراحی دوش نگیرد. با توجه به اینکه نباید پانسمان را خیس کرد، یا ممکن است بیمار به دلیل داروهای بیهوشی احساس سرگیجه کند.
در هفته اول به دلیل نگهداری آتل بهتر است بیمار ابتدا سر و موهای خود را بشوید. پس از یک هفته که قرار است آتل برداشته شود، بهتر است بیمار قبل از مراجعه به جراح بتواند دوش بگیرد تا پزشک بتواند آتل را راحت تر بر دارد. همچنین بیمار باید در چند هفته اول از آب گرم یا سونا خودداری کند، زیرا ممکن است باعث التهاب پوست و تورم بینی شود. علاوه بر این، پوست در ماه های اول پس از جراحی به نور خورشید حساس است. بنابراین فرد نباید به مدت شش ماه در معرض نور آفتاب قرار گیرد و حتماً از کلاه و ضد آفتاب با SPF بالاتر از ۲۰ استفاده کند.
اگر فردی از عینک استفاده می کند، بهتر است ۴۸ ساعت بعد از جراحی از لنزهای تماسی استفاده کنید و ۴ تا ۶ هفته از عینک استفاده نکنید. هم چنین بهتر است به دلیل آسیب پذیری عضله اسکلتی و غشای مخاطی بینی به مدت یک ماه یا تا زمانی که پزشک اجازه دهد، شنا نکنید. این ها فقط چند نکته و مراقبت های بعد از عمل است که توضیح داده شد. به افراد توصیه می شود که به نکاتی که جراحان توضیح می دهند توجه کامل داشته باشند و هم چنین با کسانی که این عمل جراحی را به پایان رسانده اند در مورد آن ها صحبت کنند تا بتوانند بدون مشکل از پس آن برآیند.
کلام آخر
اگر بیمار مراقبت های پس از جراحی زیبایی بینی را خوب رعایت کند، نتیجه عالی و ایده آلی را بعد از جراحی زیبایی بینی برای فرد به همراه می آورد. همچنین مراجعه مرتب برای گذاشتن چسب بینی توسط جراح بینی بسیار مهم بوده و در شکل دهی بینی مهم است.