جراحی بینی گوشتی و نتیجه عمل
جراحی بینی گوشتی چگونه انجام می گیرد ؟ آیا نتیجه جراحی بینی گوشتی به حالت اولیه باز می گردد؟
سوالاتی که مطرح شد سوالات متداولی می باشد که از دکتر فرزاد فرد جراح بینی در مشهد پرسیده می شود. در این مقاله در ابتدا به تعریفی از بینی گوشتی پرداخته می شود . بینی هایی که ظاهر پهنی دارند و با پوست ضخیم که دارای غدد سباسه فراوانی هستند در اصطلاح بینی گوشتی گفته می شود . معمولا غضروف در این بینی ها ضعیف می باشد و بخش عمده بینی را پوست و چربی تشکیل می دهد . معمولا این نوع بینی ها پره های ضخیم و بازی دارند و در اکثر موارد نوک بینی حالت افتاده ای دارد. بینی گوشتی در مردان بیشتر مشاهده می شود.
بینی گوشتی چیست؟
بسیاری از افراد به اشتباه گمان می کنند که بینی که شکل پایین آن کروی تر و توپی شکل تر باشد ، همان بینی گوشتی می باشد و مناسب عمل نمی باشد، زیرا نتایج خوبی برای متقاضی به همراه ندارد در حالی که باید متذکر شویم که در بسیاری از موارد این نوع بینی ها کاندیدای مناسبی برای عمل می باشند. زیرا که شکل بینی به خاطر اسکلت غضروفی شکل زیرین (مخصوصا شکل غضروف های یک سوم تحتانی) بسیار نتیجه ای عمل را ایده آل و مطلوب می کند و ضخامت پوست این بینی ها مناسب عمل می باشد. نتیجه عمل در این افراد بهتر از دیگران خواهد بود زیرا که می توان به راحتی شکل اسکلت زیرین را به خوبی کوچک نمود و حتی پوست رویی به خوبی از شکل اسکلت زیرین تبعیت می کند و نتایج در این گونه بینی ها دراماتیک یا شگفت انگیز خواهد بود.
نحوه جراحی
در گذشته برای فرم دهی به بینی از برداشت زیاد غضروف های بینی کمک می گرفتند، که نتیجه این کار افتادگی نوک بینی و فرورفتگی در بینی بدلیل خالی شدن فضای زیر پوست و ضعیف شدن غضروف های بینی بوده است . برخی از افرادی که متقاضی انجام جراحی بینی گوشتی خود هستند تصور می کنند که برداشت پوست کمک کننده می باشد در صورتی که انجام این کار به هیچ عنوان توصیه نمی شود .
دکتر فرزاد فرد جراح بینی در مشهد می فرمایند در بینی های گوشتی برای تقویت نوک بینی تقویت غضروف با استفاده از غضروف تیغه وسط یا همان سپتوم بینی صورت می گیرد.
بهترین روش برای جراحی بینی گوشتی روش باز است ، چون در روش بسته نمی توان تغییرات گسترده ای را در بینی ایجاد کرد و نوک بینی به خوبی مشاهده نمی شود.
آیا نتیجه جراحی در هر دو بینی(بینی گوشتی – بینی استخوانی) یکسان است؟
باید بگوییم که بینی هایی وجود دارد که عمل در آن ها مقداری سخت و مشکل تر می باشد. پوست کلفت این بینی ها که دارای غدد سباسه بسیاری است یعنی غددی که در تمام بینی ها وجود دارد باعث شده است که جراحی را با پیچیدگی مواجه نماید. اما نسبت این غدد در برخی از افراد بیشتر می باشد، در نتیجه در روند جراحی مقداری اشکال ایجاد می کند چرا که این پوست از انعطاف پذیری کمتری برخوردار است و و از تغییر شکل هایی که جراح بینی در حین عمل می دهد خوب تبعیت نمی کند.
اغلب اوقات خود افراد با فشار دادن نوک بینی اقدام به استخراج سبوم را از نوک بینی می نماید (سبوم نوعی ماده ای سفید روغنی شکل می باشد)
در اینجا دکتر اسماعیل فرزاد فرد فوق تخصص جراحی پلاستیک بر این نکته تاکید می کند و اظهار می نماید که این گونه افراد را می توان عمل کرد و حتی می توان نتیجه عمل را در آنان به خوبی رقم زد.
برای این که نتیجه عمل مثبت باشد جراحان به بیمار داروهایی قبل و بعد از عمل تجویز می نمایند که بسیار در روند جراحی کمک می کند و نتیجه ای خوبی را برای متقاضی به همراه می آورد. باید بگوییم استفاده از این داروها باعث انعطاف پذیری پوست خواهد شد و در نتیجه در روند جراحی بسیار ایده آل خواهد بود.
آیا بینی گوشتی به حالت اولیه باز خواهد گشت؟
پاسخ دکتر اسماعیل فرزاد فرد فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی به این سوال خیر می باشد در صورتی که بیمار به پزشکی حاذق و با تجربه مراجعه نماید و جراح در عمل از تکنیک و روش های نوین و مجهز استفاده کند و بافت های زیر پوست را به خوبی دستکاری نماید و اصول جراحی رعایت شود، تحت هیچ شرایطی بینی گوشتی به حالت اولیه باز نخواهد گشت و شکل آن تغییر نخواهد نمود.
آیا بینی گوشتی به حالت قبل عمل بر می گردد؟
یکی از سوالاتی که در رابطه با نتیجه عمل بینی گوشتی به طور مکرر از دکتر فرزاد فرد جراح بینی در مشهد پرسیده می شود این است که آیا بعد از جراحی فرم بینی به حالت قبل باز می گردد یا خیر ؟
در پاسخ به این سوال دکتر فرزاد فرد جراح بینی در مشهد می فرمایند، تا شش ماه و یک سال بعد از جراحی تغییراتی در بینی با کاهش تورم مشاهده می شود اما بعد از گذشت این مدت تغییر عمده ای در بینی مشاهده نمی شود و به هیچ عنوان بینی به حالت قبل باز نمی گردد.
چکیده مطالب
دکتر اسماعیل فرزاد فرد فوق تخصص جراحی پلاستیک جراحی بینی گوشتی را به خوبی و با میزان بالایی از رضایت متقاضی عمل می نماید بدون این که بینی به شکل اولیه باز گردد. فقط بر این دو نکته تاکید می نماید که متقاضی برای این پروسه حتما باید به یک جراح بینی حاذق و باتجربه مراجعه نماید و خود بیمار بعد از عمل انتظارات نامعقولانه نداشته باشد و با دیدگاهی باز این جراحی را انجام دهد.